Tuesday, November 30, 2010

"Sebab Saya Sayangkan Awak"

Kenapa saya diam dan terus diam kalau kita bergaduh atau salah faham?
Sebab saya tak nak sakitkan hati awak dengan kata kata kesat saya.

Kenapa saya lambat keluar dari kereta awak bila kita sudah habis date?
Sebab sebenarnya saya masih tak nak balik lagi.

Kenapa saya asyik menangis depan awak?
Sebab saya tau awak akan pujuk saya dan lap air mata saya waktu tu.

Kenapa saya pegang tangan awak bila nak lintas jalan?
Sebab saya takut. Saya takut awak kena langgar tapi pada masa yang sama saya pun tak berapa pandai nak lintas jalan.

Kenapa saya duduk sebelah awak kalau kita makan sama sama?
Sebab saya akan lebih berselera dengan cara tu. HAHA :)

Kenapa saya selalu pendam apa yang saya rasa?
Sebab saya nak awak yang rasa sendiri.

Kenapa saya selalu bebel kat awak?
Sebab saya rasa tulah salah satu cara saya ambil berat tentang awak. Saya bukan marah tapi saya nasihat ;)

Kenapa saya call awak 247?
Sebab saya tak tau saya nak call siapa dah.

Kenapa saya selalu nak cakap dengan awak?
Sebab dengan siapa lagi saya nak bercakap selain dengan awak?

Kenapa saya selalu kata tak tau kalau awak tanya saya kat mana kita nak makan?
Sebab saya nak awak yang pilih. Sebab semua yang awak pilih akan okay dengan saya :)

Kenapa saya selalu lambat kalau nak keluar dengan awak?
Sebab saya selalu tak tau nak pakai baju ape dan tengok cermin banyak kali untuk kelihatan okay bila dengan awak. Maaf sebab saya buat awak tunggu.

Kenapa saya tulis semua ni?
Sebab saya nak awak tau yang saya sayangkan awak.
 

4 comments:

jelly hijau said...

uwaa,sedey2 baca ni.syahdu gilaa :)
i know u love him :)

Liyana said...

Kenapa korang dua lambat kahwin?

Sbb nak kena ketok kepala sorang-sorang baru nak sedar...

Hahahaha!

toque84 said...

salah tuh angah...

sbb dua2 sengal...

haha... =p

bella zazali said...

aww so sweet syggg, kite lebey kurang same je =) name pon bff ! hikhik